Web Analytics Made Easy - Statcounter

قم -ایرنا- دستیار ویژه رئیس جمهوری در حقوق شهروندی، با تاکید بر اینکه منشور حقوق شهروندی اقدامی نمادین و یا تبلیغاتی نیست گفت:این منشور برخی اصول قانون اساسی که تاکنون درعمل اجرایی نشده اند را عملیاتی کرد.

به گزارش ایرنا، شهیندخت مولاوردی روز سه شنبه درجلسه ستاد صیانت از حقوق شهروندی، سلامت اداری و عفاف و حجاب در تالار معصومیه فرمانداری قم با تاکید بر ضرورت تبیین صحیح منشور حقوق شهروندی افزود: منشور فوق برنامه راهبردی دولت برای تحقق حقوق شهروندی در کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی یکی از چالش های حقوق شهروندی و حوزه زنان و جامعه را موازی کاری زیاد در کشور دانست و ادامه داد: برای اولین بار در دولت دوازدهم ، احکام وزرا دارای پیوستی است که در آن اولویت های عمومی و اختصاصی وزارتخانه ها به روشنی تبیین شده که این پیوست، نقشه راهی برای اعضای کابینه دولت ایجاد کرده است.
ملاوردی با بیان اینکه تاکید بر حقوق شهروندی به عنوان اولویت دولت با جدیت پیگیری می شود گفت: بسیاری از حقوق تبیین شده در منشور حقوق شهروندی به طور مستقیم و یا غیرمستقیم به نظام اداری کارآمد ارتباط دارد.
وی با بیان اینکه پیشگامی دولت در اجرایی حقوق شهروندی مورد تاکید رئیس جمهوری است گفت: بازتوزیع قدرت به منظور باز تعریف مشارکت های بخش خصوصی و مردم در اداره جامعه از جمله امور مورد تاکید منشور حقوق شهروندی است.
وی گفت: خدمت گذاری دولت، جلب رضایت ارباب رجوع، تعریف رابطه دولت و ملت، قانون گرایی، احترام متقابل از جمله اموری است که مورد تاکید منشور حقوق شهروندی قرار گرفته است.
مولاوردی ایجاد عدالت در ابعاد مختلف را از جمله محورهای اساسی منشور حقوق شهروندی دانست و گفت: افزایش پاسخگویی سیاسی، تقویت مشارکت جامعه مدنی، ایجاد بخش خصوصی رقابتی به منظور مبارزه با فساد، رفع موانع نهادینه شده قدرت و بهبود مدیریت اداری از جمله شاخص های بین المللی می باشد که در منشور شهروندی نیز به آن توجه شده است.

** اصلاح نظام اداری موثر بر ارتقای اعتماد اجتماعی است
مولاوردی با بیان اینکه در هزاره سوم نقش و مسئولیت دولت ها متحول شده و به موازات آن نقش آفرینی مسئولان در گسترده نظام اداری نیز تغییر کرده است، گفت: ایجاد نظام حکمرانی خوب، تضمین صیانت از حقوق شهروندی و ایجاد بستر لازم برای ایفای نقش فعال شهروندان در عرصه امور عمومی کشور از جمله اموری است که باید مورد تاکید قرار گیرد.
دستیار ویژه رئیس جمهوری در حقوق شهروندی، نظام اداری را بازوی نظام سیاسی دانست و گفت: ضعف و قوت نظام اداری به طور مستقیم بر کارآیی نظام سیاسی اثر گذار است.
وی با بیان اینکه شاخص اعتماد اجتماعی درکشور وضعیت مناسبی ندارد، گفت: دلیل نامناسب بودن این شاخص، ضعف نظام اداری است که اصلاح نظام اداری در این زمینه ضروری می باشد.

** نهادینه شدن حقوق شهروندی باید از سنین پایین آغاز شود
دستیار ویژه رئیس‌جمهوری در امور حقوق شهروندی، ادامه داد: نهادینه شدن حقوق شهروندی باید از سنین پایین آغاز گردد که در این زمینه با مشکل جدی در کشور مواجه هستیم که باید بسترسازی لازم در این زمینه انجام شود.
وی تغییر رفتار را مرحله پس از آموزش دانست و گفت: مهم این است که آموزش های حقوق شهروندی منجر به تغییر رفتار شود و اگر تنها به گرفتن مدرک خلاصه گردد به اهداف خود نرسیده است.
مولاوردی ادامه داد: استانداردهای حقوق شهروندی در کشور با کاستی هایی مواجه می باشد که باید به دنبال افزایش این استانداردها درکشور بود که در این زمینه مطالعاتی انجام و راهکارهایی نیز استخراج شده است.

** ایجاد سامانه بانک تجربه های موفق مدیران کشور
وی با اشاره به طرح بهینه کاوی تجارب موفق مدیریتی در حوزه حقوق شهروندی به عنوان جدیدترین اقدام در دستور کار دستیاری ویژه ریاست جمهوری در حزوه حقوق شهروندان افزود: سامانه تجارب موفق مدیران کشور به منظور بهبود عملکردها و پیشگیری از مشکلات در دستیاری ویژه ریاست جمهوری در حال طراحی است.
ملاوردی ، دستیابی به راهکارهای خلاقانه برای بهبود حقوق شهروندی را ضروری دانست و گفت: موازی کاری، ارزیابی ها و بازرسی های متعدد با معیارهای مختلف مشکلاتی را در ادارات کشور ایجاد کرده است.

** دانشگاه ها مسئول مطالعه 10 حوزه بحرانی حقوق شهروندی شدند
وی گفت: ایجاد سازو کار منسجم و یکپارچه ، جلوگیری از موازی کاری، ایجاد شبکه همکاری در راستای پیشبرد اهداف منشور حقوق شهروندی ضروری است که حذف موازی کاری می تواند ریل گذاری مناسبی در نهادینه سازی حقوق شهروندی در کشور ایجاد کند.
ملاوردی با بیان اینکه تاسیس نهادملی حقوق بشر ملی آخرین مراحل خود را در نهاد ریاست جمهوری طی می کند؛ گفت: در رویکرد جدید، دانشگاه ها به عنوان مرکز علمی و فکری برای مطالعه 10 حوزه بحرانی نقش آفرینی خواهند کرد که در این راستا خوشه حقوق شهروندی با مسئولیت دانشگاه شهید بهشتی ایجاد شده است.
وی در ادامه با تاکید بر ضرورت بازخوانی آرمان های انقلاب اسلامی در آغاز دهه پنجم انقلاب گفت: بیانیه راهبردی گام دوم رهبر معظم انقلاب به عنوان بیانیه ای راهبردی چراغ راه حرکت مسئولان کشور است که باید برای حرکت قوی تر در مسیر آرمان های انقلاب، اهداف انقلاب و مسیر طی شده بازخوانی و مشکلات گذشته برطرف شود.
در این آیین از دستگاه های برتر استان در زمینه حقوق شهروندی، سلامت اداری و عفاف و حجاب تقدیر شد.
7404/ 6133/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي دستيار ويژه رئيس جمهوري منشور حقوق شهروندي قم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۰۶۱۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اما و اگرهای قانون سربازی

۳۰ مهر سال گذشته سازمان وظیفه عمومی فراجا در اطلاعیه‌ای از کاهش سه‌ماهه خدمت سربازی خبر داد. در این اطلاعیه گفته شده بود که در راستای اجرای طرح تحول خدمت وظیفه عمومی و به منظور ایجاد عدالت در مدت خدمت دوره ضرورت، متناسب با محل خدمت و نوع مأموریت‌های محوله، با پیشنهاد ستادکل نیرو‌های مسلح و تصویب فرمانده معظم کل قوا مدت خدمت دوره ضرورت سربازان حین خدمت و مشمولانی که از این پس به خدمت اعزام می‌شوند، سه ماه کاهش یافت.

به گزارش شرق، همچنین گفته شده بود تمامی سربازانی که برابر مفاد و شرایط این ابلاغیه به خدمت اعزام و به‌صورت بومی یا غیر‌بومی و با مأموریت‌های مختلف در سازمان‌های نیرو‌های مسلح به‌کارگیری شده یا از این پس به‌کارگیری می‌شوند، از این کاهش برخوردار می‌شوند.

مقرر شده بود مدت زمان خدمت آن‌ها از حداقل ۱۴ ماه و متناسب با محل خدمت و مسافت آن تا محل سکونت و همچنین مأموریت‌های محوله در مناطق عملیاتی یا عادی تا حداکثر ۲۱ ماه محاسبه شود. ملاک بومی یا غیربومی بودن هم بر اساس فاصله محل سکونت تا یگان خدمتی سربازان اعلام شده بود. در‌صورتی‌که این مسافت کمتر از ۲۰۰ کیلومتر باشد، سرباز بومی و چنانچه این فاصله بیشتر از ۲۰۰ کیلومتر باشد، سرباز غیربومی محسوب خواهد شد.

یک هفته بعد، نمایندگان مجلس با اکثریت آرا مدت خدمت سربازی را میانگین ۱۲ ماه تعیین کرده و مقرر کردند که مشمولان بالای ۳۰ سال با دو فرزند از خدمت سربازی معاف شوند.

طبق بند (ت) ماده ۱۰۲ لایحه برنامه هفتم توسعه، ستادکل نیرو‌های مسلح مکلف خواهد شد به‌منظور تحکیم دفاع از استقلال، تمامیت ارضی کشور، استفاده از ظرفیت‌های ملی و ایجاد انگیزه لازم برای جوانان در انجام خدمت وظیفه و رشد تعالی و توانمندسازی و افزایش مهارت‌های آن‌ها در طول سال‌های اجرای برنامه هفتم توسعه نسبت به مواردی اقدام کنند؛ یکی از این موارد کاهش خدمت سربازی به میانگین ۱۲ ماه اعلام شده بود.

همچنین جایگزینی سایر عضویت‌ها، تعیین تکلیف مشمولان غایب و دانشجویان مشغول به تحصیل در دانشگاه‌های معتبر خارج از کشور که به تأیید وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت و درمان و آموزش پزشکی و شورای عالی آموزش حوزه‌های علمیه می‌رسد. البته این مصوبه هم به سیاق سایر مصوبات نمایندگان درباره لایحه برنامه هفتم توسعه کل کشور برای تبدیل‌شدن به قانون به تأیید شورای نگهبان و ابلاغ از سوی رئیس‌جمهور به دستگاه‌های اجرائی نیاز داشت.

سال نو شد و در‌نهایت ۲۵ فروردین امسال، ابوالفضل ابوترابی، نماینده نجف‌آباد در مجلس خبر داد که قانون کاهش دوره سربازی و تعیین تکلیف مشمولان غایب باید حداکثر تا شهریور‌ماه اجرائی شود. او گفت که آیین‌نامه‌های اجرائی این طرح باید تدوین شود تا در نیمه اول سال جاری اجرائی شود. او در توضیحاتی اعلام کرده بود که ستادکل نیرو‌های مسلح در طول اجرای برنامه هفتم توسعه، باید نسبت به کاهش خدمت سربازی به میانگین ۱۴ ماه البته با احتساب مدت آموزشی و نیز از طریق جایگزینی با سایر عضویت‌ها و تعیین تکلیف مشمولان غایب، اقدام کنند.

او گفته بود که مدت خدمت سربازی حداکثر ۱۴ ماه است. البته بسته به چهار نوع منطقه آب‌وهوایی متغیر است و در شرایط بد آب‌وهوایی در مناطق مرزی مدت خدمت سربازی به ۹ ماه با آموزشی کاهش یافته است. ابوترابی تأکید کرده بود که آیین‌نامه‌های اجرائی این طرح باید تدوین شود تا در نیمه اول سال جاری اجرائی شود. او همچنین به موضوع مهم دیگری هم اشاره کرده بود: «این مصوبه به تعیین تکلیف مشمولان غایب توسط ستادکل نیرو‌های مسلح و نیز دانشجویان مشغول به تحصیل در دانشگاه‌های معتبر خارجی، تأکید کرده است. همچنین طبق این مصوبه مشمولان بالای ۳۵ سالِ دارای دو فرزند یا بیشتر، از خدمت وظیفه عمومی معاف می‌شوند».

پاسخ به شبهات

در چند ماه اخیری که بحث قانون سربازی داغ است، ابهامات و شبهات مختلفی نیز از سوی خانواده‌ها و از سوی کاربران در شبکه‌های اجتماعی مطرح شده است. به تازگی ایرنا خبر داده که برخی از خانواده‌ها در تماس با این خبرگزاری گفته‌اند که کسری سه‌ماهه خدمت سربازی برای فرزندانشان اجرائی نمی‌شود. به همین دلیل حسین زاهدی، معاون اجتماعی سازمان وظیفه عمومی فراجا در توضیح این شبهات گفته است: «متأسفانه این برداشت اشتباه ناشی از آگاهی ناکافی نسبت به قوانین است. در‌صورتی‌که هیچ تفاوتی میان شهر‌های مختلف وجود ندارد و فقط موضوع مناطق عملیاتی یا غیرعملیاتی بر کسری خدمت اثرگذار است. طبق قانون خدمت سربازی برای تمامی مشمولان ۲۴ ماه بود که سال گذشته به ۲۱ ماه کاهش یافت. اما نکته‌ای که افراد به‌خصوص والدین مشمولان به آن توجه نمی‌کنند، موضوع بومی و غیربومی بودن سرباز است که عمده اعتراضات در کسری سه ماه خدمت ناشی از همین مسئله است».

او گفته است که طبق قانون سربازی افراد بومی باید ۲۱ ماه خدمت سربازی را بگذرانند و هیچ کسری شامل حال آنان نخواهد شد. اما مدت خدمت سربازی برای افراد غیربومی ۱۸ ماه است که شامل کسانی که در شهر خود یا نزدیکی محل سکونت خدمت می‌کنند، نمی‌شود». موضوع مهم دیگر این قانون، مناطق عملیاتی و درگیر عملیات است که روی مدت خدمت اثرگذار است. او دراین‌باره توضیح داده: «طبق تقسیم‌بندی محل خدمت به مناطق عادی، عملیاتی و عملیاتی درگیر، مدت خدمت نیز متفاوت خواهد بود. برای خدمت در مناطق عملیاتی و عملیاتی درگیر دیگر وضعیت بومی و غیربومی مطرح نیست و میزان خدمت بسته به شرایط منطقه است».

موضوع مهم دیگری که مشمولان خدمت سربازی و خانواده‌های آن‌ها باید در نظر بگیرند، این است که مناطق عملیاتی براساس شرایط هر نهاد نظامی شامل ارتش، سپاه و انتظامی متفاوت است. این تعریف با توجه به نوع خدمت و مأموریتی که در خود آن نهاد تبیین شده، در میزان خدمت سربازی اعمال می‌شود. نکته مهم دیگر این است که تمامی مناطق مرزی مناطق عملیاتی محسوب نمی‌شوند. زاهدی در این زمینه هم توضیحاتی داده است: «برخی مناطق مانند حاشیه دریای خزر برای تمامی نیرو‌ها منطقه عملیاتی درگیر محسوب نمی‌شود. با وجود اینکه این مناطق نیز در فضای آبی به عنوان استان مرزی محسوب می‌شوند، اما برای تمامی نیرو‌های نظامی منطقه عملیاتی تعریف نشده است. فقط ممکن است برخی از رسته‌های نظامی خود را به عنوان محل عملیاتی تعریف کرده باشند».

امریه ثابت است

با وجود بحث‌های بسیار و تبصره‌ها و نکات ریز و درشت درباره مدت خدمت سربازی، امریه همچنان ۲۴ ماه است. رئیس سازمان وظیفه عمومی فراجا دراین‌باره گفته است همه سربازانی که به‌صورت امریه در دستگاه‌های غیرنظامی مشغول به خدمت می‌شوند، همچنان مدت خدمت آنان ۲۴ ماه است. امریه سربازی یکی از روش‌های گذراندن دوره خدمت نظام وظیفه است. در این شیوه شخص به‌جای گذراندن دوره سربازی در یکی از پادگان‌ها، خدمت سربازی خود را در سازمان‌هایی مانند وزارت نیرو، قوه قضائیه، شهرداری یا نهاد‌هایی مانند آستان قدس رضوی می‌گذراند.

همچنین امکان گذراندن دوره خدمت به صورت امریه در شرکت‌های دانش‌بنیان نیز وجود دارد. البته سربازی که امریه دریافت می‌کند، ابتدا باید دو ماه دوره آموزشی خود را مانند بقیه بگذراند و سپس دوره امریه خود را که مدت ۲۲ ماه به طول می‌انجامد، در آن اداره یا سازمان مشغول به کار شود.

مشوق‌های سربازی

به تازگی جزئیات مشوق‌های سربازی هم اعلام شده است. به گفته مشاور عالی فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت‌آموزی کارکنان وظیفه نیرو‌های مسلح، این امر به منظور ترویج فرهنگ مهارت‌آموزی و ایجاد انگیزه و تشویق جوانان به مهارت‌آموزی، مشوق‌هایی برای سربازانی که قبل از اعزام به خدمت سربازی مهارت یاد می‌گیرند، در نظر گرفته شده است.

او از ۱۰ مشوق برای سربازان ماهر خبر داده است؛ اعطای یک ماه کسری خدمت، تعیین سازمان محل خدمت، تعویق اعزام به مدت حداکثر شش ماه، انتخاب استان محل خدمت، بخشش اضافه‌خدمت سنواتی سربازان، استفاده از یک ماه مرخصی، اعطای یک درجه بالاتر، استفاده از سرباز ماهر به عنوان کمک‌مربی و مربی در نیرو‌های مسلح، به‌کارگیری تخصصی در داخل نیرو‌های مسلح و اولویت برای استخدام در نیرو‌های مسلح.

آن‌طور‌که او گفته است، هر فرد حداکثر از یک مشوق می‌تواند استفاده کند و حین ثبت نام بر اساس اولویت‌بندی، می‌توانند تا چهار مشوق را برای خود انتخاب کند؛ «مهارت‌آموزان به چهار گروه دوره‌های کوتاه‌مدت، فارغ‌التحصیلان هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای و کار و دانش، گروه پزشکی و پیراپزشکی، فارغ‌التحصیلان سایر دانشگاه‌ها تقسیم می‌شوند. دوره‌هایی که در فنی‌وحرفه‌ای، جهاد کشاورزی، جهاد دانشگاهی، فناوری اطلاعات و… سپری می‌شوند، کوتاه‌مدت هستند.

این گروه با کسب ۲۴۰ امتیاز می‌توانند از بالاترین مشوق استفاده کنند و اگر فردی امتیاز کمتری کسب کند، از مشوق‌های کمتری بهره‌مند می‌شود». موسی کمالی توضیح داده است که افراد برای ثبت‌نام برای بهره‌مندی از این مشوق‌ها، می‌توانند به سامانه سخا پلیس مراجعه کنند؛ «اعزامی‌های تیر‌ماه به بعد می‌توانند از این مشوق‌ها بهره‌مند شوند و شامل افراد حین خدمت نمی‌شود. افراد حداقل دو ماه قبل از اعزام به خدمت باید نسبت به ثبت‌نام اقدام کنند و از ۱۵ اردیبهشت‌ماه اعزامی‌های تیر‌ماه به بعد می‌توانند اقدام کنند».

دیگر خبرها

  • کارگران درخواست ابطال افزایش ۳۵ درصدی حقوق را به دیوان عدالت اداری داده اند
  • تحقق شعار سال منوط به احیای اصول اقتصادی قانون اساسی است
  • فروشندگان لوازم خانگی و اداری زیر ذره‌بین بازرسان قرار گرفتند
  • ترامپ: زندان را ترجیح می‌دهم
  • حسینی: مجلس نظام ارزی را بازبینی می‌کند
  • روزنامه اطلاعات: ملت در چه فکریه؟ دولت در چه کاریه؟
  • حقوق فرهنگی خانواده در نظام حقوقی ایران
  • اما و اگرهای قانون سربازی
  • بسیج سازندگی، رکنی اساسی در تحقق آرمان‌های نظام در مناطق محروم
  • ۶ پرونده نقض حقوق شهروندی در مازندران بررسی شد