Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@20:16:09 GMT

حقوق شهروندی بدون مطالبه اتفاق نمی‌افتد

تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۴۹۶۷۹

حقوق شهروندی بدون مطالبه اتفاق نمی‌افتد

عضو هیئت علمی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی گفت: یکی از حقوق‌های بشر، حق متفاوت بودن است. هرفردی حق دارد با دیگران متفاوت باشد.

به گزارش ایسنا، رضا اسلامی در نشست منشور حقوق و تکالیف شهرنشینی مشهد که در  دانشکده علوم اداری و اقتصادی دانشگاه فردوسی برگزار شد، اظهارکرد: حق بر شهر یا شهرنشینی از مفهوم شهروندی گرفته شده که ریشه آن شناسایی شهروند است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهروند مفهوم جدیدی است که با اعلامیه جهانی حقوق بشر به وجود آمده است. قبل از آن «شهروندی» را در اسناد رسمی بسیاری از کشورها نداشتیم. «شهروندی» که ما از آن نام می‌بریم، شناسایی افراد انسانی و دارای حقوق مسلم است و هیچ ارگان، سازمان، نهاد و... حق ندارد دامنه حقوق آن‌ها را کم کند. تنها وظیفه دولت اجرای این حقوق است.

وی ادامه داد: مفهوم شهروندی براساس اعلامیه حقوق بشر، میراث ارزشمند در میان جوامع انسانی است. قبل از اعلامیه حقوق بشر در فرهنگ خود با تکلیف آشنا بوده‌ایم. شهروند حقوقی دارد، نه به خاطر اینکه تکالیف خود را انجام داده است بلکه به خاطر اینکه انسان است. ارتباطی بین حقوق و تکالیف نیست. تنها وظیفه نهاد دولت، تحقق حقوق آزادی هاست و قرار نیست در وسعت این حقوق خلل و خدشه‌ای ایجاد کند. دولت در نگاه حقوق شهروندی مسئولیتی جز این ندارد. به تعبیر امروزی قرار نیست دولت ما را به زور به بهشت ببرد. 

استادیار دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به اینکه « دولت حافظ حقوق ما در حوزه عمومی و خصوصی است»، عنوان کرد: در حوزه خصوصی وظیفه دولت صیانت از حریم خصوصی ماست که باید در منشور حقوق و تکالیف شهرنشینی برجسته شود. هیچ مامور دولتی و حکومتی حق ورود به حریم خصوصی از جمله اتومبیل، خانه و... ندارد؛ مگر با حکم قضایی این کار انجام شود. هیچ نهاد دولتی حق ندارد برای حریم خصوصی ما قانون بگذارد مگر استثنائا در جهت حقوق دیگران باشد.

هر فردی حق دارد با دیگران متفاوت باشد

وی با بیان اینکه «در حوزه عمومی صیانت از حقوق شهروندی با آزادی‌های عمومی اتفاق می‌افتد»، خاطرنشان کرد: اعتقاد به آزادی‌های عمومی یا اعتقاد به اینکه شهروندان در حوزه عمومی آزادی‌هایی دارند، حقوق شهروندی را محفوظ می‌‌دارد و دولت تعرضی به حقوق شهروندان در حوزه عمومی نباید داشته باشد. آزادی اطلاعات، قلم، پوشش و... از آزادی‌های عمومی هستند و برخورداری از این آزادی‌ها حفاظت حقوق شهروندی در برابر تعرضات احتمالی دولت است. همه این‌ها با آموزش اتفاق می‌افتد. شهروندان باید در فضایی باشند که آموزش دیده، توانمند و آگاه شوند و حقوق خود را مطالبه کنند. حقوق شهروندی کالای تزیینی و لوکس نیست بلکه آماده برای مطالبه شدن است. حقوق شهروندی بدون مطالبه اتفاق نمی‌افتد. بنابراین آموزش این حقوق برای شهرنشینان امری ضروری است. این حقوق را باید از دولت مطالبه کنیم و با برخورداری از این حقوق به یک هم‌زیستی مسالمت‌آمیز برسیم. یکی از حقوق‌های حقوق بشر، حق متفاوت بودن است. هرفردی حق دارد با دیگران متفاوت باشد.   

اسلامی در خصوص حق بر شهر تاکیدکرد: هدف از «حق بر شهر» این است که همه حقوق افراد در شهر محقق شود و به موازنه در شهر برسد که  هدف هم‌زیستی مسالمت‌آمیز است. هم‌زیستی مسالمت‌آمیز ما را به جامعه پایدار و مسالمت‌آمیز می‌رساند. توسعه پایدار توسعه انسانی است که جامعه را به یک موازنه می‎‌رساند. هدف حقوق بشر موازنه برای همه است. جامعه‌ای که موزانه محور نباشد، توسعه پایدار نیست. شهری که به معلولین توجه نشود، موازنه محور نیست. اگر سالمندان در آن شهر احترام و مکان مناسب نداشته باشند شهر پایدار نخواهد بود.

مشهد شهری مناسب برای ترویج حقوق بشر در جوامع متنوع است

وی با اشاره به اینکه «متفاوت بودن مشهد از نظر من ارزش است»، خاطرنشان کرد: متفاوت بودن یک ارزش است. وجود صفات متفاوت در مشهد حسن است. مشهد شهری مناسب برای ترویج حقوق بشر در جوامع متنوع است. حقوق بشر به دنبال تنوع و تکثر است. در حقوق شهر مشهد، اگر می‎‌خواهیم یک شهرنشینی موازنه محور پایدار داشته باشیم، باید همه افراد و اقشار دیده شوند. اگر می‌خواهیم منشوری باشد که مردم حس تعلق به آن داشته باشند، باید همه به شکل مناسبی دیده شوند.

عضو هیئت علمی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی اظهارکرد: در منشور حقوق و تکالیف شهرنشینی مشهد اشاره به گروه‌های اجتماعی، به خصوص زنان و کودکان ندیدم، اشاراتی در این زمینه شده، اما  من دوست دارم به صورت فصل جدایی به آن پرداخته شود. شهری که سالمندان خود را تکریم نکند، پایدار نیست. سالمندان موجب تعالی و غنای یک شهر هستند. وقتی منشور شهرنشینی برای شهری خاص شکل می‌گیرد باید مصادیق نیز ذکر شود. مناسب‌سازی محیط مهم‌ترین خواسته معلولان است. باید فرصت‌های برابر شکل گیرد.

استادیار دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی گفت: کودکان برجستگی ویژه‌ای در منشور حقوق و تکالیف شهرنشینی مشهد ندارند. منشور می‌تواند کاربردی و اجرایی باشد اگر صریحا به مصادیق اشاره کند. در این منشور به مقدس بودن شهر اشاره شده است. براساس مقدس بودن شهر نمی‌توان هرچیزی را مراعات کرد. این کار جلوی آزادی ها را می‌گیرد. اساس شهروندی حضور شهروندان در شهر است. در منشور حقوق و تکالیف شهرنشینی آزادی اجتماعی ذکر شده است. دوست دارم در کنار آن به آزادی هنر از جمله مجسمه‌ها، نقش‌برجسته، برگزاری کنسرت و... برجسته شده و دیده شود. هرچه منشور ریز شود، کاربردی‌تر خواهد بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: حقوق شهروندی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۴۹۶۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش جشنواره کن به اعتصاب‌ فراگیر کارکنانش | حقوق ناکافی، ساعات طولانی کار بدون بیمه بیکاری | ما شما را را درک می‌کنیم، اما...

به گزارش همشهری آنلاین، گروهی از کارکنان جشنواره کن موسوم به «ورشکسته‌های پشت پرده سینما» در حال آماده شدن برای اعتراض به اصلاحات کارگری هستند که مزایای بیکاری آنها را کاهش می‌دهد، حرکتی که به طور بالقوه می‌تواند برگزاری دوره آتی جشنواره کن را که حدود یک هفته به آغاز آن مانده با تهدید جدی رو به رو کند.

سازمانی که نماینده کارکنان قراردادی جشنواره‌ها از جمله آپاراتچی‌ها، رانندگان، تیم رسانه‌ای و سایر کارکنان اداری در جشنواره کن و سایر جشنواره‌های این کشور است، روز سه‌شنبه (۷ می) نامه‌ای سرگشاده نوشت و اعلام کرد که هیات‌ مدیره آنها اقدام به اعتصاب را تصویب کرده و دلیل این تصمیم را بی‌ثباتی فزاینده کارکنان جشنواره‌ها عنوان کرده و رسماً خواستار اعتصاب همه کارکنان جشنواره فیلم کن و بخش‌های جنبی آن شدند.

این گروه هم در مورد حقوق ناکافی که ساعت های طولانی و اضافه کاری را به حساب نمی آورد و همچنین عدم بهره‌مندی از برنامه بیمه بیکاری منحصر به فرد فرانسه برای متخصصان صنعت سرگرمی در فاصله زمانی میان پروژه‌ها و انعقاد قراردادهای کوتاه مدت اعتراض دارند.

همچنین اصلاحاتی از سوی دولت فرانسه در زمینه مزایای بیکاری که قرار است در ماه جولای به اجرا گذاشته شود نیز موجب بدتر شدن شایط آنها خواهد شد.

به گزارش اسکرین، این گروه در نامه سرگشاده خود نوشتند: «این اصلاحات، کارکنان جشنواره را در چنان شرایط بی‌ثباتی قرار می دهد که اکثریت ما مجبور به ترک شغل خود خواهیم شد و در نتیجه رویدادهایی را که در آن شرکت می‌کنیم به خطر می‌افتند».

در واکنش به این تهدیدات، جشنواره فیلم کن و بخش های جنبی آن شامل دو هفته کارگردانان، هفته منتقدان و «ACID» در بیانیه‌ای مشترک در پاسخ به فراخوان برای اعتصاب اعلام کردند که از مشکلاتی که برخی از کارکنان خود با آن مواجه هستند و همچنین تأثیرات اصلاحات طرح بیمه بیکاری فرانسه و کاهش مزایای این کارکنان آگاه هستند و امیدوارند راه حل هایی پیدا شود و آماده‌اند تا شرایط گفتگوی پایدار را برای حمایت از آنها فراهم کنند.

این گروه از کارکنان معترض جشنواره‌های سینمایی پیش از این اعلام کردند که علیرغم درخواست‌های مکرر از مقامات، درخواست‌های آن‌ها توسط مرکز ملی سینمای فرانسه (CNC) و وزارت فرهنگ فرانسه شنیده نشده است، بنابراین آنها مجبور شده‌اند در مقابل کسانی که در سراسر جهان چشم به برگزاری جشنواره کن دارند، تصمیم به اعتصاب فراگیر بگیرند.

جشنواره کن همچنین افزود: «به موقع بودن این مطالبات را درک می‌کنیم، اما برای انجام یک بازتاب سازنده با هدف اصلاح وضعیت این کارکنان، همه جشنواره های مربوطه، نهادها و اتحادیه ها باید دور میز مذاکره گرد هم آیند. این کاری است که اکنون باید به صورت جمعی انجام شود».

این رویداد ۱۲ روزه شامل نمایش فیلم‌های مورد انتظار و مطرحی چون «فیوریوسا: حماسه مکس دیوانه» ساخته جورج میلر، «مگالوپولیس» اثر فرانسیس فورد کاپولا و وسترن کوین کاستنر با عنوان «افق: یک حماسه آمرکایی» خواهد بود و «جورج لوکاس» و «مریل استریپ» نیز میهمانان افتخاری کن خواهند بود.

هفتاد و هفتمین جشنواره فیلم کن که قرار است از ۱۴ تا ۲۵ می ۲۰۲۴ (۲۵ اردیبهشت‌ماه تا ۵ خردادماه) برگزار شود در حالی با تهدید گروهی از کارکنان خود مواجه شده که امسال این رویداد ۱۲ روزه شامل نمایش فیلم‌های مورد انتظار و مطرحی چون «فیوریوسا: حماسه مکس دیوانه» ساخته جورج میلر، «مگالوپولیس» اثر فرانسیس فورد کاپولا و وسترن کوین کاستنر با عنوان «افق: یک حماسه آمرکایی» و حضور «جورج لوکاس» و «مریل استریپ» به عنوان میهمانان افتخاری خواهد بود.

کد خبر 850337 منبع: ایسنا برچسب‌ها سینمای جهان جشنواره کن بازیگران سینما و تلویزیون جهان

دیگر خبرها

  • پروژه‌های بهداشت و درمان عقب ماندگی‌های قزوین را بهبود می‌بخشد
  • پیشتازی قزوین در مولدسازی دارایی‌های مازاد
  • واکنش جشنواره کن به اعتصاب‌ فراگیر کارکنانش | حقوق ناکافی، ساعات طولانی کار بدون بیمه بیکاری | ما شما را را درک می‌کنیم، اما...
  • صیانت از آزادی‌های مشروع در سند تحول قضایی
  • مخالفت شدید روزنامه سپاه به ممنوعیت ورود زنان به ورزشگاه‌ها
  • یک اتفاق جدید درباره افزایش حقوق بازنشستگان / تکلیف همسان‌سازی حقوق بازنشستگان چه شد؟
  • چهارشنبه مشکوک آزادی
  • مقامات آمریکا اعتقاد عملی به حقوق بشر ندارند
  • مقام فرانسوی انفعال دولت را در برابر نسل کشی در غزه محکوم کرد
  • این مسابقه در تهران صفرصفر نمی‌شود!