Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@17:09:35 GMT

حضور مردم اهرم اجرای منشور حقوق شهرنشینی مشهد

تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۷۸۳۲۱

حضور مردم اهرم اجرای منشور حقوق شهرنشینی مشهد

به گزارش ایرنا تدوین این منشور توسط کمیسیون حقوقی شورای اسلامی شهر مشهد با دعوت و همفکری از حقوقدانان و صاحبنظران حوزه مطالعات شهری  در آذرماه ۱۳۹۶ آغاز شد که تهیه و تدوین نسخه کامل آن در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۷ به سرانجام رسید.  
از آن زمان تاکنون عملیاتی شدن منشور حقوق شهرنشینی مشهد به دنبال برپایی جلسات مختلف و اخذ نظرات و راهکارهای پیشنهادی  از اهداف بلند مدتی است که توسط متولیان و دست اندرکاران این امر دنبال می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گفته کارشناسان، اجرایی شدن منشور حقوق شهرنشینی بدون حضور مردم میسر نخواهد شد و در این میان تشکل های مردم نهاد به عنوان اهرمی قوی سهم به سزایی در عملیاتی شدن این منشور دارند.
همزمان با  ایام تشکل ها و  مشارکتهای اجتماعی امروز مسئولان و نمایندگان سازمانهای مردم نهاد در قالب جلسه ای با عنوان "نقش سازمانهای مردم نهاد در نهادینه سازی و اجرای منشور حقوق و مسئولیت های شهرنشیی مشهد" گرد هم آمدند و به بیان دیدگاهها، انتقادات و پیشنهادات خود در این زمینه پرداختند.
توجه به حقوق شهرنشینی در بین سالمندان، کودکان و معلولان، ساماندهی ترافیک و ترویج فرهنگ دوچرخه سواری، بحران آب و محیط زیست، آموزش شهروندی، مدیریت شهری، شهر دوستدار کودک و ازدواج جوانان از جمله موضوعات مورد بحث نمایندگان سازمان های مردم نهاد حاضر در جلسه مذکور بود.

نقش سازمانهای مردم نهاد در اجرای منشور حقوق شهرنشینی 
مشاور معاون اجتماعی وزارت بهداشت در حوزه اجتماعی شدن سلامت طی سخنانی در این جلسه گفت: هم اکنون هزار و ۲۰۰ سازمان مردم نهاد در استان خراسان رضوی فعالیت دارند که ۸۹۰ مورد از آنها در شهر مشهد قرار دارند و این تشکل ها پتانسیل خوبی برای عملیاتی شدن منشور حقوق شهرنشینی به شمار می روند.
دکتر غلامحسن خدایی افزود: همچنین  ۱۸۵ شورای اجتماعی محلات در شهر مشهد فعالیت  دارد که این شوراها نیز در پیشبرد اجرای منشور حقوق شهرنشینی نقش به سزایی دارند اما با کمال تاسف توجهی به حضور و نقش کارکردی آنها نمی شود و به قول معروف اکنون با چراغ خاموش حرکت می کنند.
وی اضافه کرد: عملیاتی شدن منشور حقوق شهرنشنیی بدون حضور مردم امکان پذیر نیست و برای رسیدن به این هدف باید مردم را به معنای واقعی به بازی گرفت.
او  تصریح کرد: سازمان های مردم نهاد نقش مهمی در تحقق حقوق شهروندی دارند چرا که سازمان های دولتی مدیریت جزیره ای دارند و ساز و کارهای مناسبی برای مشارکت دادن مردم در برنامه های توسعه نداشته و بیشتر آنها به سازمانهای مردم نهاد نگاه ابزاری دارند.
 مطالبه گری حقوق شهروندی نیازمند مهارت گفت و گو ست 
یک فعال ورزشی و مدیر عامل باشگاه کوهنوردی آزادگان مشهد هم در این نشست گفت: یک شهروند برای مطالبه گری حقوق شهروندی و شهر نشینی خود باید مهارت گفت وگو کردن را بداند که نهادینه سازی این مهارت نیازمند آموزش است.
محمد علیان افزود: یک شهروند باید بداند که در مقابل خواسته ای که دارد چه مسئولیتی بر عهده دارد لذا باید به شهروندان آموزش داد که در قبال مطالبه گری، وظیفه و مسئولیت اجتماعی خود را نیز انجام دهند. 
یاسین حقیقی فعال اجتماعی و رسانه ای نیز طی سخنانی حاشیه نشینی را یکی از مشکلات مهم کلانشهر مشهد دانست و گفت: توجه به حقوق شهرنشینی با محور حاشیه نشینی و تبعات ناشی از آن شامل آسیب های اجتماعی و اعتیاد  باید در اولویت قرار گیرد.
مدیر عامل بنیاد بین المللی دیابت ایرانیان در خراسان رضوی نیز گفت: ضمانت اجرایی منشور حقوق شهرنشینی باید روشن شود به طوری که باید از سخن و فقط اکتفا به برپایی جلسات خارج شود و بتوان در عمل این طرح را پیاده سازی کرد.
بهرام فروزنده فر افزود: سازمان های مردم نهاد می توانند بر مبنای توانایی و قدرت خود در بخش های دولتی و غیر دولتی نقش تسهیل گری داشته و در پیاده سازی حقوق شهروندی نقش آفرین باشند.

شادی اولویت مردم نبوده است
یک فعال اجتماعی و محیط زیست نیز طی سخنانی در این جلسه گفت: مردم ما باید نسبت به حقوق شهروندی خود مطالبه گر باشند و مسئولان را به پاسخگویی وادار کنند.
محسن موسوی زاده افزود: به نظر من تدوین حقوق شهروندی باید از کف جامعه شکل بگیرد و نگاه بالادستی در این زمینه غلط بوده و راهگشا نیست.
وی آزادی در بخش های مختلف زندگی را حق مسلم هر شهروند دانست و گفت: تاکنون شادی در اولویت حقوق شهروندی مردم نبوده است درحالی که نشاط و شادی حق مردم است و فردی که شاد نباشد استقلال و هویت خود را از دست می دهد و مشارکت اجتماعی نخواهد داشت. 

تشکل های مردم نهاد بهترین اجراکنندگان منشور حقوق شهرنشینی هستند
رییس کمیسیون حقوقی شورای اسلامی شهر مشهد هم در این جلسه با اشاره به ضرورت تدوین منشور حقوقی شهرنشینی گفت: مدیریت شهری در کلانشهر مشهد با جمعیت زیاد زائر و مجاور خود از حساسیت ها و ویژگی های خاصی در سطح کشور برخوردار است.
سید محسن حسینی پویا افزود: نرخ رشد جمعیت کلانشهر مشهد از تهران بیشتر است و این کلانشهر پذیرای گروه های قومی و فرهنگی مختلف به ویژه در حاشیه شهر است که همه این عوامل اجرای منشور حقوق شهرنشینی در مشهد را ضروری ساخته است.
وی اضافه کرد: در قالب حقوق و مسئولیت های شهرنشینی باید همه گروه های مردمی شامل سالمندان، زنان، کودکان، معلولان و زنان باردار از حقوق مساوی شهروندی برخوردار باشند که در این راستا در مناطق ۱۳ گانه شهرداری مشهد به طور هماهنگ برنامه هایی در حال اجراست.
او اضافه کرد: برای اجرایی کردن منشور حقوق شهرنشینی نیازمند کمک همه مردم هستیم و انجمن های مردم نهاد می توانند با مطالبه گری خود بهترین اجرا کنندگان این منشور باشند.
۳۰۲۷/۱۹۲۲

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مشهد خراسان رضوی حقوق شهروندی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۷۸۳۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دهقان: ایران جنایات رژیم صهیونیستی را پیگیری می‌کند

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، محمد دهقان در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران درباره مطالبه جهانی تحریم رژیم صهیونیستی در المپیک گفت: ما یک فهرستی از اقدامات رژیم صهیونیستی را با مشارکت سازمان‌های مردم نهاد تهیه کرده ایم که جلسات ما با این سازمان‌ها همچنان ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: دهقان: ایران از کانادا شکایت کرده است

وی‌افزود: در همین زمینه روز گذشته جلسه‌ای برگزار شد و مستند سازی در خصوص اقدامات و جنایات رژیم صهیونیستی صورت گرفت تا از ظرفیت سازمان‌های مردم نهاد داخلی استفاده کنیم.

معاون حقوقی رئیس جمهور اظهار کرد: با ارتباطاتی که با سازمان‌های مردم نهاد خارجی و اروپایی وجود دارد از ظرفیت‌های آنها نیز در این زمینه استفاده خواهد شد تا ما بتوانیم از این ظرفیت‌ها برای اینکه جنایات رژیم‌ صهیونیستی را که در غزه مرتکب شده است و همچنان نیز ادامه دارد در حد ممکن در کشورهای مختلف جهان پیگیری کنیم .

وی ادامه داد: البته چون ما رژیم صهیونیستی را به عنوان دولت به رسمیت نمی‌شناسیم طبیعت اقدامات ما به عنوان دولت خیلی وجهی ندارد و و اقدامات ما از مسیرهای دیگری باید صورت گیرد.

کد خبر: 1229896 برچسب‌ها ایران

دیگر خبرها

  • برگزاری انتخابات شبکه‌های تخصصی سازمان‌های مردم نهاد کردستان
  • از ظرفیت سازمان‌های مردم نهاد برای محکومیت جنایات صهیونیست‌ها استفاده می‌کنیم
  • رشد ۲۸.۲ درصدی تسهیلات‌دهی بانک‌ها در سال ۱۴۰۲/ کنترل نقدینگی اهرم مهار تورم است
  • دهقان: ایران جنایات رژیم صهیونیستی را پیگیری می‌کند
  • اجرای کامل مصوبات شورای توسعه تشکل های مردم نهاد قزوین
  • صیانت از آزادی‌های مشروع در سند تحول قضایی
  • اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری از خردادماه
  • راه حل سند تحول برای رفع مشکل پراکندگی نظرات در حقوق عامه
  • اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در سال جاری
  • کاهش اتکا به تسهیلات بانکی با اجرای قانون تامین مالی تولید