Web Analytics Made Easy - Statcounter

دستیار ویژه وزیر علوم در امور شهروندی، حق آموزش و پژوهشگران را از مصادیق اساسی حقوق شهروندی برشمرد و گفت: مسؤولان باید همواره پاسخگو و در دسترس باشند.

به گزارش ایسنا، دکتر فریدون جعفری در هفتمین کارگاه آموزشی "آشنایی با کلیات حقوق شهروندی در نظام اداری ایران" که در صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم برگزار شد، هدف از برگزاری دوره آموزشی حقوق شهروندی در نظام اداری را تشریح مفاد و بندهای منشور حقوق شهروندی و تاکید بر اقدامات عملی در این خصوص دانست و خاطر نشان کرد: مبنای اصلی تصویب منشور حقوق شهروندی در چارچوب اصل ۱۳۴ قانون اساسی متاثر از تکلیف و اختیار دولت در طراحی برنامه و خط مشی برای رعایت و پیشبرد حقوق اساسی ملت ایران بوده و ابلاغ آن در قالب منشور راهبردی دولت نیز به دستگاه‌های اجرایی برای برنامه‌ریزی و انجام تکالیف و وظایف دستگاه‌های اجرایی با لحاظ راهبرد اعلام ریاست جمهوری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



دکتر جعفری، حقوق شهروندی را غیر قابل انتقال و سلب دانست و گفت:  قرآن کریم، احادیث و روایات، قانون اساسی، قوانین عادی و سایر مصوبات دولت و شورای عالی اداری و منشور حقوق شهروندی از جمله منابع داخلی تدوین این حقوق است. 

دستیار ویژه وزیر علوم در حقوق شهروندی تاکید کرد: قانون اساسی ایران، در این زمینه با داشتن اصل نهم به عنوان حافظ حقوق و آزادی‌های فردی یکی از قوانین اساسی مترقی جهان محسوب می‌شود. 

وی همچنین ایران را از پایه‌گذاران اعلامیه حقوق بشر اسلامی پس از پیروزی انقلاب اسلامی دانست و افزود: بنیادی‌ترین حقوق انسان‌ها حقوق شهروندی است.

وی با اشاره به مصادیق حقوق شهروندی از جمله حق آموزش و پژوهش، گفت: بیان حق در مواجهه با تکلیف است، حق مردم در مواجهه با تکلیف دولت، دستگاه‌های اجرایی، رؤسا، مدیران و کارکنان در رعایت، تضمین و اجرای آن است.

دستیار ویژه وزیر علوم در حقوق شهروندی در ادامه به موارد مرتبط با آموزش عالی و حقوق دانشگاهیان ازجمله حق بهره‌مندی از مزایای آموزشی و پژوهشی و ارتقای مشروع مبتنی بر قانون، حق آزادی و استقلال علمی، تاسیس تشکل‌های صنفی، سیاسی، اجتماعی، علمی و فعالیت در آن با تاکید بر رعایت ضوابط و شرایط قانونی و مفاد منشور حقوق بشر اشاره کرد.

دکتر جعفری در ادامه بر لزوم اهتمام مدیران در اجرایی کردن حقوق شهروندی در محدوده مدیریت خود و داشتن برنامه اجرایی در این خصوص تاکید کرد و افزود: عدم آگاهی، نبود شفافیت و ضعف در ابتنای به قانون از مهمترین عوامل بروز برخی نارضایتی‌ها است؛ بنابراین پاسخگویی به‌موقع، متعارف و قابل دسترس بودن مسؤولان ضروری است.

وی در ادامه به ضمانت اجرایی عدم رعایت حقوق شهروندی به عنوان تخلف اداری یا انضباطی و یا حتی جرم اشاره و اظهار کرد: در صورت اثبات، قابلیت تحمیل مجازات‌های اداری و عمومی در هیات‌های رسیدگی به تخلفات اداری (کارکنان) و هیات رسیدگی به تخلفات انتظامی (اعضای هیات علمی) یا محاکم عمومی را دارد.

دستیار ویژه وزیر علوم در پایان ضمن بیان اظهارات و سوالات حاضرین پیرامون ابعاد و سازوکارهای اجرایی حقوق شهروندی، در مجموعه صندوق رفاه، با اشاره به برگزاری جشنواره ملی انتخاب پایان‌نامه برتر در حوزه حقوق شهروندی در سال جاری مساعدت و هم‌یاری صندوق رفاه را خواستار شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: حقوق شهروندی وزارت علوم آموزش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۳۱۷۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ: زندان را ترجیح می‌دهم

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایندیپندنت، دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا می‌گوید که قانون اساسی این کشور به مراتب مهم‌تر از دستور دادگاه درباره «عدم افشا» است و او زندان را به این حکم ترجیح می‌دهد.

ترامپ در سالن منتهی به دادگاه منهتن جهت حضور در محاکمه مرتبط با پرونده جعل اسناد تجاری با هدف پنهان کردن حق‌السکوت پرداختی به یک بازیگر فیلم‌های مستهجن، با خبرنگاران صحبت کرد.

وی دراین‌باره گفت: صادقانه بگویم، قانون اساسی ما به مراتب مهم‌تر از زندان است. زندان را ترجیح می‌دهم و هر لحظه چنین فداکاری (برای قانون اساسی) خواهم کرد.

خوآن مرچان، قاضی دادگاه منهتن دیروز ترامپ را برای دومین بار به بی‌اعتنایی به دستور دادگاه متهم کرد و هشدار داد که در صورت نقض دستور سکوت، رئیس جمهور سابق با حکم زندان روبه‌رو خواهد شد.

براساس دستور دادگاه، ترامپ نمی‌تواند به طور علنی درباره هیأت منصفه، شهود و سایر افراد دخیل در پرونده اظهارنظر کرده و جلسات دادگاه را رسانه‌ای کند.

ترامپ پیش‌تر این دستور را نقض کرده و ۱۰ هزار دلار جریمه شده بود؛ در واقع او از زمان آغاز محاکمه تاکنون ۱۰ بار این حکم را نقض کرده است.

مرچان دراین‌باره گفت: به نظر می‌رسد که یک هزار دلار بازدارندگی ایجاد نمی‌کند. بنابراین در صورت ادامه نقض دستور، دادگاه جریمه زندان را بررسی خواهد کرد.

با این حال، نامزد جمهوری‌خواه انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا بلافاصله از این دستور دادگاه برای جلب حمایت کارزار انتخاباتی خود استفاده کرد.

کد خبر 6099507

دیگر خبرها

  • کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه چند عضو دارد؟ ۱۲ یا ۱۳؟
  • کارگران درخواست ابطال افزایش ۳۵ درصدی حقوق را به دیوان عدالت اداری داده اند
  • هشدار جدی مرکز پژوهش‌های مجلس به دولت/ چالش حقوق معلمان در کمین آموزش و پرورش
  • فروشندگان لوازم خانگی و اداری زیر ذره‌بین بازرسان قرار گرفتند
  • ترامپ: زندان را ترجیح می‌دهم
  • بهترین اتوماسیون اداری برای دانشگاه های علوم پزشکی چیست؟
  • حقوق فرهنگی خانواده در نظام حقوقی ایران
  • راه حل سند تحول برای رفع مشکل پراکندگی نظرات در حقوق عامه
  • ۶ پرونده نقض حقوق شهروندی در مازندران بررسی شد
  • تصویب اولویت‌های اساسی در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی گیلان