Web Analytics Made Easy - Statcounter

در نشست با عنوان «نقش سمن‎ها در نهادینه‌سازی و اجرای منشور حقوق و مسئولیت‌های شهرنشینی مشهد» از اتوبوسرانی و تاکسیرانی به‌عنوان ویترین عملکرد شهرداری‌ها در توجه به حق تقدم عابرپیاده یاد شد.

به گزارش قدس آنلاین ، عطایی در نشست خبری «نقش سمن‎ها در نهادینه‌سازی و اجرای منشور حقوق و مسئولیت‌های شهرنشینی مشهد» که در محل سالن جلسات شماره یک شورای شهر مشهد برگزار شد، اظهار کرد: برای انتخاب طرح‌ها و ایده‌ها باید نظرات مردم را تحت بررسی قرار دهیم، زیرا مشارکت مردم یک الزام برای اجرای طرح است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: کلان‌پروژه ترویج حق تقدم عابر پیاده بزرگ‌ترین پروژه دبیرخانه آموزش فرهنگی است که با تاکید خود شخص شهردار و کمیسیون فرهنگی مصوب شده است. چشم‌انداز بلندی برای تغییر نگاه شهروندان به حق و مسئولیت‌های عابر پیاده در نظر داریم. در حال حاضر کمپینی شکل گرفته است با شعار «خط عابر، خط زندگی». رسالت این کمپین این است که این پیام را به شهروندان برساند که شما حقوقی برای خود دارید و همچنین در برابر حقوق دیگر شهروندان هم مسئولیت‌هایی دارید. ما در طی چهار ماه سفیرانی را تربیت کرده‌ایم که در فعالیت‌های مختلف تلاش می‌کنند تا پیام این کمپین را به شهروندان برسانند تا به سطحی از آگاهی در رابطه با حقوق شهروندی برسند.

عطایی افزود: این اقدامات صرفاً در حیطه فرهنگی نیست، در بخش‌های دیگر نیز باید حمایت‌های لازم شود تا ما بتوانیم به این هدف غایی برسیم. در این راستا جلسات متعددی با مسئولان حوزه ترافیک داشته‌ایم و یک‌سری سازوکارهایی برای اتوبوس‌رانی و تاکسی‌رانی تعبیه شده است. مسلماً اقدامات فرهنگی با کمک اقدامات مهندسی پیشرفت خواهند کرد. تاکسی‌رانی و اتوبوس‌رانی ویترین نوع عملکرد شهرداری و مبنای قضاوت شهروندان است. شهرداری اگر بخواهد یک الگوی رفتاری را به مردم آموزش دهد، ابتدا باید خود آن الگو را داشته باشد.

نماینده کمپین «خط عابر، خط زندگی» بیان کرد: در طرح جامعی که برای این کلان‌پروژه ترتیب داده شده است، ۵ استراتژی اصلی لحاظ شده که با عنوان 5E شناخته می‌شود که شامل، مهندسی، آموزش، تکریم، تنبیه و اثربخشی است. این ۵ مورد گام‌های اصلی هستند که از لحاظ سلسله مراتبی برخی از آن‌ها تقدم دارند و در این الگو تمام تلاش ما بر این است که تمامی این گام‌ها را طی کنیم. یکی از رویکردهایی که تحت بررسی قرار گرفته، رویکرد شهر پایدار است. بر این مبنا که شهرها بتوانند منابع و محیط زیست خود را حفظ کنند تا بتوانند زندگی طولانی‌مدت و پایداری داشته باشند.

مشارکت مردم یک الزام برای اجرای طرح است

وی گفت: در این برنامه چندین آیتم وجود دارد که یکی از آن‌ها مشارکت مردم است. به این معنا که هیچ شهری بدون مشارکت مردم حتی با وجود داشتن ایده‌های خوب نمی‌توانند به هدف خود برسند. برای انتخاب طرح‌ها و ایده‌ها باید نظرات مردم را تحت بررسی قرار دهیم، زیرا مشارکت مردم یک الزام برای اجرای طرح است. چه بسا ایده‌ای که در مرحله اجرا با مخالفت مردمی مواجه شود. ما باید ارتباطمان با مردم را تقویت و مردم را با خود همراه کنیم. ما در حال حاضر فقط آدرس مسیر درست را پیدا کرده‌ایم. زمانی می‌توانیم مدعی رسیدن به موفقیت باشیم که بتوانیم تعدادی از طرح‌ها را اجرایی کنیم. از طرح‌های کوچک شروع به اجرا بکنیم و برای مثال چرخ‌بند را در سطح خیابان‌ها بیشتر کنیم.

قسمتی از اصلاحات می‌تواند در قالب مصوبه باشد

در بخش دیگری از این نشست، محسن حسینی پویا، رئیس کمیسیون حقوقی شورای اسلامی شهر مشهد، بیان کرد: منشور حقوق شهرنشینی مشهد یک متن علمی دقیق است که برای اولین‌بار در کشور نوشته شده و برای اینکه این منشور به موفقیت برسد نیازمند کمک همه مردم از جمله انجمن‌های مردم‌نهاد هستیم؛ چرا که به عنوان اشخاصی مستقل از بدنه دولت و قدرت و سیاست و منفعت بهترین اشخاص اجراکننده منشور تلقی می‌شوند.

وی تصریح کرد: این گروه‌ها باید بتوانند مطالبه‌گری را به سطح جامعه آورده و به منشور قالب اجرایی بدهند که اگر در طی یک سال آینده این اتفاق نیفتد و در درون جامعه گفتمان‌سازی ایجاد نشود، به احتمال زیاد منشور با شکست مواجه شده و به تبع آن قدم‌های بعدی در مشهد و سایر شهرها بسیار مشکل خواهد بود، بنابراین نیازمند همکاری و کمک همه مردم و شهروندان هستیم تا بتوانیم در مورد چگونگی اجرای منشور بحث کنیم.

حسینی پویا در خصوص اقداماتی که تا کنون شورا برای اجرایی‌شدن منشور حقوق و مسئولیت‌های شهرنشینی مشهد انجام داده گفت: می‌توان به مصوبه‌های شهر دوستدار کودک و شهر قابل دسترس برای همه به ویژه جانبازان معلولان و افراد کم‌توان شامل سالمندان و زنان باردار اشاره کرد.

رئیس کمیسیون حقوقی شورای اسلامی شهر مشهد افزود: همچنین مصوبه دیگری در دست طراحی داریم برای آماده‌شدن فضاهای شهر ویژه دوچرخه‌سواری و پیاده‌مداری و دیگر دستور کار شورا در موضوع تامین امنیت بانوان در فضاهای شهری است.

وی عنوان کرد: در تعامل با وزارت کشور و شهرداری مشهد موافقت تاسیس اداره‌ای در شهرداری مشهد با عنوان شهر همگان گرفته شده تا به مجموعه موضوعات اشاره شده در حوزه کودکان، جانبازان و معلولان، امنیت زنان و پیاده‌مداری و دوچرخه‌سواری بپردازد.

وی افزود: از مباحثی که در جلسات قبل مطرح شده، ۳۶ سرفصل استخراج شده است. برخی از آن‌ها مرتبط با موضوع شهر همدان و پیاده‌مداری بود که اصلاحاتی در رابطه با آن‌ها انجام شده و موجب بهبود وضعیت در آن شهر شده است. قسمتی از این اصلاحاتی که مدنظر ماست، می‌تواند در قالب مصوبه باشد و قسمتی از آن نیز به کادر اجرایی ابلاغ شود.

حقوق یک فرد برابر وظایف یک فرد دیگر است و همه افراد نسبت به هم مسئول هستند

در بخش دیگری از این نشست، رامشینی، فعال مدنی در رابطه با حقوق شهروندی گفت: ما در رابطه با حقوق شهروندی بسیار صحبت کرده‌ایم، باید این مسئله را در نظر داشته باشیم که حقوق یک فرد برابر وظایف یک فرد دیگر است. همه افراد نسبت‌ به هم مسئول هستند و ما در اینجا در اصل در رابطه با حقوق و وظایف شهروندی صحبت می‌کنیم. افراد باید در ابتدا به وظایف شهرنشینی خود عمل کنند، سپس حقوق شهروندی برای آن‌ها اعمال خواهد شد. بحث دیگر در رابطه با آگاهی‌بخشی حقوق شهروندی است.

وی افزود: متاسفانه ما در این بخش در سطح کشور با کمبودهایی روبه‌رو هستیم. این مطالبه‌گری عمومی ناظر بر حقوق شهروندی و وابسته به تصمیماتی است که مدیران شهری و کشوری اخذ می‌کنند. برای بررسی درخواست‌ها باید توجه کرد که تنها از حوزه حمل‌ونقل یا تنها از شهرداری نباید انتظار گره‌گشایی داشت. حمل‌ونقل و مدیریت کاربری زمین باید باهم در نظر گرفته شوند، به این معنا که جذابیت‌های گردشگری به صورتی توسعه پیدا کنند تا مشکلات دیگری مانند ترافیک ایجاد نکنند.

رامشینی گفت: اعضای محترم شهرداری باید بدانند که حقوق شهرنشینی چیست و در راستای اجرای این حقوق چه فعالیت‌هایی می‌توانند انجام دهند. قبل از اینکه وارد بحث پیاده‌مداری شویم، به نظر من برخی از دوستان کاملاً معتقد نیستند به اینکه پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری دو روش مهم تردد در شهر هستند.

باید به توسعه روزافزون پارکینگ‌ها پایان دهیم

وی ادامه داد: برای اینکه کاملاً منطقی و آینده‌نگر به توسعه پیاده‌مداری بپردازیم، باید به توسعه روزافزون پارکینگ‌ها پایان دهیم، مسیرهای دوچرخه‌سواری را ایمن کنیم و به آرام‌سازی و... بپردازیم. حمل‌ونقل باید به صورت اختصاصی به سمت دوچرخه، پیاده‌روی، استفاده از وسایل عمومی پاک (مانند مترو، BRT و...) تغییر مسیر دهد.

ایسنا

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: عابر پیاده تصادف عابر پیاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۰۸۹۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توان علمی دانشگاه فردوسی مشهد باید به حل مشکلات کمک کند

آیت الله سید احمد علم الهدی روز یکشنبه و در نشست با اعضای هیات رییسه دانشگاه فردوسی مشهد در محل این دانشگاه گفت: دانشگاه فردوسی مشهد دارای ذخایر علمی بسیاری است و یکی از دانشگاههای دارای برتری علمی در کشور است که توانسته افراد بزرگ و سرشناسی که در علوم تاثیر گذارند را در خود پرورش بدهد ولی متاسفانه در نشان دادن این عظمت علمی و استفاده از آن برای حل مسائل جامعه توجه ویژه ای صورت نگرفته است.

وی افزود:مردم و یا مسوولان دستگاه‌ها و نهادها قرار نیست به دنبال دانشگاه بیایند و به عبارتی این دانشگاه است که باید در ارتباط با جامعه نقش اثرگذار خود را ایفا کند.

وی ادامه داد: ظرفیت دانشگاه در اثرگذاری در حوزه های مختلف از جمله فناوری، معدن، علوم انسانی، تربیت جامعه و فرهنگ سازی در جامعه بسیار است ولی دانشگاه باید خود را در این زمینه ها به جامعه اثبات کنند تا مشتری برای داشته های دانشگاه پیدا شود.

نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی گفت: سرمایه گذاران به دنبال ایجاد بهره و منفعت برای خود هستند و شاید تجربه یک تکنسین را به دانش یک متخصص دانشگاهی ترحیح دهند و این در حالی است که باید دانشگاه توانایی خود را به جامعه هدف اثبات کنند تا آنان از دانش این مجموعه علمی بهره ببرند؛ متاسفانه این نکته در بیشتر دانشگاه های کشور مورد غفلت قرار گرفته است.

علم الهدی همچنین به نقش مسایل فرهنگی و توجه به موضوع جوانی جمعیت در دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: ایجاد پردیس زندگی و خوابگاه متاهلی حرکت ارزشمندی است که می‌تواند در رونق ازدواج دانشجویی نقش بسزائی داشته باشد و البته باید به این موضوع توجه داشت که اگر امکان تغییر در احداث آن برای بهره مندی بیشتر دانشجویان وجود دارد، مورد توجه قرار گیرد.

بال قوی برای دولت سیزدهم

رییس دانشگاه فردوسی مشهد نیز در این نشست گفت: این دانشگاه سعی کرده است تا با حضور نیروهایی که نگاه نوآور به حل مسائل کشور دارند مسائل و مشکلات را حل کند و به عنوان یک بال قوی در دولت سیزدهم نقش آفرین باشند.

مسعود میرزایی افزود:دانشگاه فردوسی مشهد جزو دانشگاه‌های باسابقه و برتر کشور است و در عرصه های مختلف علمی اقدامات بسیاری انجام است و اکنون به حوزه علوم انسانی با نگاه اسلامی و تولید علم توجه بسیاری شده است تا امکان ایفای نقش های جدیدی در جامعه و کشور داشته باشد.

وی ادامه داد: در طول فعالیت مدیریت جدید این دانشگاه سعی شد تا نیروهای انقلابی و متخصص که نسبت به این کشور دغدغه مند هستند، جذب دانشگاه شوند تا در نهایت، دانشگاه برای آینده کشور داشته‌های بسیاری ارائه کند و بر همین اساس باید، غفلت نسبت به حوزه علوم انسانی نیز کاسته شود.

عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: یکی دیگر از موضوعاتی که به آن توجه شده است، افزایش سرمایه اجتماعی در دانشگاه است و بر همین اساس، برخی از معوقات دانشگاهیان که مدت ها بر زمین مانده بود با رایزنی، کار جهادی و شبانه روزی پرداخت شد.

میرزایی افزود: می خواهیم دانشگاه فردوسی مشهد، یک دانشگاه تمدن ساز و الگو باشد تا بتواند نقش فعالی در سطح استان، کشور و حتی عرصه بین المللی، ایفا کند تا در توسعه و رونق کسب و کارها و یاری به حوزه اقتصاد دانش بنیان، موثر باشد.

رییس نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه فردوسی مشهد نیز گفت: علم و دانش، مصدر عالم و شخصیت دهنده به آن هستند و اگر علم نورانی شود تمام مشتقات وابسته به آن نیز نورانی خواهد شد.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر مهدی ایمانی مقدم افزود: علمی که منجر به اخلاص، عمل و بصیرت شود باعث می‌شود برکات به دانشگاه و جمع دانشگاهیان اضافه شود.

وی ادامه داد: همراه کردن علم با اخلاق باید در اسناد بالادستی دانشگاه مورد توجه قرار گیرد تا منجر به تحول محتوایی در دانشگاه شود و در این راستا، تحول در ارائه دروس معارف نیز باید مورد توجه باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • ویترین تسنیم شماره ۶۶۱/تهران؛ پایتخت امنیت
  • تاکسیران امانت‌دار مشهدی ۳ میلیارد ارز را به صاحبش برگرداند
  • سرنوشت سارق پل‌های عابرپیاده در تهران
  • ارائه گزارش عملکرد مدیریت شهری شیراز در سال ۱۴۰۲
  • ویترین تسنیم شماره ۶۵۹/ «دوراهی تسلیم و شکست»
  • کرایه تاکسی در اهواز ۳۵ درصد گرانتر شد
  • انتخاب شهردار نمونه بر اساس ایجاد درگاه ارتباطی، بازرسی و ارزیابی عملکرد
  • بررسی عملکرد سامانه تدارکات الکترونیکی دولت در کمیسیون اصل نود
  • توان علمی دانشگاه فردوسی مشهد باید به حل مشکلات کمک کند
  • خدمت‌رسانی ناوگان اتوبوسرانی قم به ۱۰۰ هزار نفر در روز