Web Analytics Made Easy - Statcounter

پایگاه خبری جماران: در روزهای اخیر سند امنیت قضایی از سوی قوه قضاییه منتشر شد. سندی که مواد مندرج در آن به مسائل مختلفی اشاره دارد و به نوعی آسیب شناسی معضلات موجود در این قوه است.

اما یک حقوقدان معتقد است که قانون اساسی پیشتر به همه موارد این سند پرداخته و  مساله اصلی این است که در عمل چیز دیگری مشاهده می کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

کامبیز نوروزی در گفت و گو با جماران، گفت: سند امنیت قضایی منتشر شده از سوی قوه قضائیه چیزی شبیه منشور حقوق شهروندی آقای رئیس جمهور است. همه موارد ذکر شده درون این سند در قانون آمده است و چیزی به تفکر قضایی ایران اضافه نکرده است. لذا گزاره های تکراری این سند یا در قانون اساسی  و یا در قوانین عادی وجود دارند.

وی افزود: برخی اصول این سند مانند اصل برابری در برابر قانون، عینا برگرفته از قانون اساسی است. اصل استقلال و بی طرفی نیز از بدیهیات قضایی است. اینکه آرای قاضی باید مستدل باشد از گزاره های تکراری است که قبلا نیز در قوانین وجود داشته است.

این حقوقدان ادامه داد: احیای حقوق عامه، حق مالکیت مشروع و اصل جبران خسارت یا حق حمایت دیپلماتیک یا کنسولی هیچ کدام موضوع جدیدی نیست و در گذشته نیز وجود داشته است. تمام این موارد در قوانین ما وجود داشته است؛ برای نمونه فرض عدم مسئولیت کیفری که در این سند آمده همان اصل برائت است که در قانون اساسی به آن اشاره شده است.

نوروزی گفت: قانون اساسی پیشتر همه این موارد را گفته بود اما مسأله این است که در عمل چیز دیگری مشاهده می کنیم. چرا همان مواردی که در قوانین آمده، محقق نمی شود؟! به عنوان مثال، تکرار اصل شخصی بودن جرم، عدم محاکمه مجدد، حق اعتراض و تجدیدنظرخواهی، منع بازداشت های غیرقانونی و خودسرانه چه تحولی در نظام قضایی کشور ایجاد می کند؟

وی بیان کرد: این سند مرا یاد منشور حقوق شهروندی رئیس جمهور می اندازد که تعدادی اصول قانون اساسی و مواد قوانین را در مجموعه ای گردآوری کردند و نامش را «منشور حقوق شهروندی» گذاشتند. متنی که کمترین اثری در رعایت حقوق شهروندی مردم ایران نگذاشت. مستقیم به بایگانی ها ارجاع شد و آنجا در حال خاک خوردن است.

نوروزی گفت: پس از ارائه منشور حقوق شهروندی نیز بسیاری از حقوقدانان و فعالین حقوقی از آن استقبال کردند و تنها تعداد اندکی منتقدش بودند از جمله بنده که همان زمان گفتم تمام مواد مندرج در این منشور در قوانین کشور ما وجود دارد. مسئولین باید پاسخ دهند که چرا این قوانین به اجرا در نمی آید؟

وی بیان کرد: چرا قانون کار یا قوانین مربوط به زنان درست اجرا نمی شود؟ چرا مقررات مربوط به آزادی بیان درست اجرا نمی شود؟ مسئولین قضایی زحمت کشیدند و این متن را تهیه کردند ولی چه دوست داشته باشیم چه نه، این متن تکراری از اصول قانون اساسی، قوانین عادی و بدیهیات حقوق جزا و آیین دادرسی است.

این حقوقدان ادامه داد: خود رئیس قوه قضائیه نیز قبول دارد که این سند بالاتر از قانون اساسی و سایر قوانین موجود نیست. باید دید چرا آن قوانین به درستی اجرا نمی شود؟ تکرار مکررات هیچ دردی را نه از قوه قضاییه درمان می کند نه از مردم.

وی بیان کرد: من در مطلب دیگری از دستور آقای رئیسی برای پیگیرد کسانی که اوباش گردانی در شهرها را انجام دادند، استقبال کردم و گفتم در اینجا نیز باید نتیجه این دستور را دید. باید دید این تعقیب چگونه انجام می شود؟ در ایران کار دستگاه قضایی بسیار دشوار است. تعداد پرونده ها بسیار زیاد است و این دستگاه نیز مانند جاهای دیگر کمبود بودجه دارد و جمعیت کیفری در زندان ها بسیار زیاد است. این ها بار مشکلاتی بوده که در دستگاه قضایی وجود دارد این قوه درواقع بار دستگاه اجرایی را تقبل می کند.

کامبیز نوروزی گفت: تغییر در رفتار باید اتفاق بیفتد نه گفتار، در قوه مجریه نیز شاهدیم بعد از ارائه منشور توسط رئیس جمهور کمترین تغییر در دستگاه اجرایی اتفاق نیفتاد. و هیچکدام در عمل وقعی به حقوق شهروندان نگذاشتند. باید دید در عمل چه میزان از آیین دادرسی کیفری به اجرا در می آید؟ امروز در بسیاری موارد می بینیم که به بخش هایی از آیین دادرسی کیفری و قانون اساسی توجه ای نمی شود.

وی بیان کرد: می بینیم که در روزهای اخیر یکی از نمایندگان مجلس، رئیس جمهور را به اعدام تهدید کرده است. باید دید آیا کسی این نماینده را مورد تعقیب کیفری قرار خواهد داد یا نه؟ در مواردی می بینیم که برخی نمایندگان علنا به رئیس جمهور توهین می کنند باید دید که آنها تحت تعقیب کیفری قرار خواهند گرفت؟ این ها مسائلی هستند که باید در عمل اتفاق بیفتد. 

نوروزی گفت: امروز در ایران باب شده که مسئولان حرف های خوبی را تکرار می کنند و زدن حرف های خوب رویه شده است ولی تغییری در عمل اتفاق نمی افتاد. به هرحال امیدوارم حالا که این متن از قانون اساسی و قوانین کشور تهیه شده، به همین اندازه نیز اهتمام بورزند به اجرا درآید.

اخبار مرتبط سند امنیت قضایی ابلاغ شد انتقاد تند یک حقوقدان از سخنان امام جمعه تهران در مورد ارتباط پیدایش کرونا و گناهان مردم واکنش یک حقوقدان به سخنان اخیر دو امام جمعه در مورد بی حجابی انتقاد یک حقوقدان از بانک مرکزی: چه کسانی اقتصاد کشور را دیوانه کرده‌اند؟ بهترین راه مقابله با آمریکا در ماجرای مکانیزم ماشه چیست؟ امنیت قضایی فعالان اقتصادی موجب رونق تولید می شود تشکیل نشدن کمیسیون حقوقی نشانه خوبی برای مجلس یازدهم نیست طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست‌جمهوری چگونه قدرت آرای ملت را کم می کند؟ یک حقوقدان: مدیران خسارت کارهایشان را بدهند/ از قرارداد ویلموتس شروع کنید انتقاد یک حقوقدان از گزارش بی بی سی فارسی در مورد تعداد فوتی‌های اتباع خارجی در ایران

منبع: جماران

کلیدواژه: سهام عدالت نقل و انتقالات لیگ برتر ویروس کرونا سند امنیت قضایی قوه قضاییه منشور حقوق شهروندی کامبیز نوروزی سند امنیت قضایی سهام عدالت نقل و انتقالات لیگ برتر ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی منشور حقوق شهروندی سند امنیت قضایی قانون اساسی نوروزی گفت یک حقوقدان رئیس جمهور باید دید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۷۴۸۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حاشیه شهربانو منصوریان روی آنتن زنده/ رفتار عجیب در قامت یک مدال‌آور!

به گزارش قدس آنلاین، آیین تجلیل از قهرمانان و مدال‌آوران سال ۱۴۰۲ امروز (سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت) با حضور ابراهیم رئیسی رئیس جمهور، کیومرث هاشمی وزیر ورزش و جوانان، قهرمانان و مدال آوران ورزش، رییسان فدراسیون‌های ورزشی و ... در سالن اجلاس سران برگزار شد.

در شرایطی که اهدای جوایز برخی رشته‌های ورزشی با حضور رئیس جمهور انجام شد اما زمانی که نوبت به فدراسیون ووشو رسید، خواهران منصوریان به همراه امیر صدیقی رئیس فدراسیون ووشو در جایگاه حضور پیدا کردند اما شهربانو منصوریان در شرایطی که برآشفته به نظر می‌رسید جمع وزیر ورزش، رییس فدراسیون و خواهرش را ترک کرد و از جایگاه پایین رفت.

در مورد رفتار امروز شهربانو منصوریان که از تلویزیون به صورت زنده پخش شد این سوال مطرح است که به چه علت چنین رفتاری از وی سر زده؟ آیا بروز چنین رفتارهایی از فردی که خود را قهرمان می‌داند و به عنوان نماینده ویژه رشته ووشو با حضور خواهرش و رییس فدراسیون ووشو که علی‌رغم محدودیت حضور ورزشکاران و روسای فدراسیون‌های ورزشی در این مراسم به دلیل تعداد بالای جامعه ورزش و کمبود فضای سالن اجلاس سران در جایگاه اهدای جوایز حضور یافته بود، حرفه‌ای است؟

بهتر نبود اگر منصوریان حتی اگر نسبت به مساله‌ای گلایه و اعتراض دارد، رفتار خود را در قامت یک ملی پوش و نماینده جامعه ووشو مدیریت می‌کرد و شان یک ورزشکار و قهرمان را در برنامه زنده تلویزیونی حفظ می‌کرد تا تصویر نامناسبی در اذهان از ورزشکاران شکل نگیرد؟

امیر صدیقی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره حواشی که رفتار شهربانو منصوریان، ملی پوش ووشوی ایران در مراسم تجلیل از مدال آوران ورزش کشور با حضور رئیس جمهور به همراه داشت، توضیح داد: خود شهربانو هم گفته است که من قهر نکردم و واقعا موضوع آنطور نیست که به چشم آمد.

رئیس فدراسیون ووشو ادامه داد: ملی پوشان ما یک ساعت قبل از شروع مراسم به تهران رسیدند و خیلی خسته بودند. وقتی آنجا بودند شهربانو هم استرس داشت که زودتر پیش فرزند خود برود و کمی زودتر پایین آمد و حتی در عکس گروهی هم هست. اتفاقی نیفتاد. البته من آنجا متوجه نشده بودم.

او در واکنش به این موضوع که در ویدیو منتشر شده به نظر می‌رسد شهربانو منصوریان ناراحت است، اظهارکرد: من یک صحبت‌هایی از طرف شهربانو خواندم که گفته است من از خواهر خودم الهه ناراحت شدم و مشکلی با کس دیگر نداشتم. 

صدیقی در پایان صحبت‌های خود گفت: در حقیقت قهری نیست و خود ایشان هم گفته‌اند که مشکلی نداریم، از وزیر و رییس جمهور هم تشکر میکنم که این مراسم خیلی سریع برگزار شده و جوایز پرداخت شد.

شهربانو منصوریان نیز در آخرین اظهارات خود راجع به این موضوع گفت: ما تازه از سفر برگشته بودیم و دوست داشتم سریع پیش فرزندم بروم. ناراحتی من هم از خواهرم الهه بود و از کس دیگری ناراحت نبودم.

انتهای پیام

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • شناسایی بخش هایی از قوانین مزاحم کسب و کار
  • بخش‌هایی از قوانین مزاحم کسب‌ و کار شناسایی شده است
  • خبر جدید یک نماینده مجلس در خصوص اصلاح سیاست‌های ارزی/ دولت و مجلس به توافق رسیدند؟
  • قاضی نباید از مشورت کردن با صاحب‌نظران اجتناب داشته باشد
  • قاضی باید مشورت کند و در نهایت تصمیم خود را بگیرد
  • رفتار عجیب شهربانو منصوریان 
  • یک اتفاق جدید در بازار مسکن؛ مالکان و مستاجران منتظر این تغییر باشند
  • حاشیه شهربانو منصوریان روی آنتن زنده/ رفتار عجیب در قامت یک مدال‌آور!
  • تصمیم نهایی وزارت کار درباره رقم دستمزد ۱۴۰۳/ تغییر دستمزد کارگران جدی شد؟
  • حقوق فرهنگی خانواده در نظام حقوقی ایران