Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش صدای ایران، همواره مناطق مرزی به دلایل مختلف تاریخی، سیاسی، امنیتی و جغرافیایی و البته بنا به موقعیتی که در گذرگاه های استراتژیک جهانی دارا هستند، از اهمیت بالایی برخوردار بوده و هستند.
تقسیم‌بندی و مرزبندی‌های منطقه غرب آسیا، نه با توجه به حقایق قومی، جغرافیایی و تاریخی که بنا به منافع کشورهای بزرگ و پیروز جنگ‌های مهم منطقه‌ای و جهانی انجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به همین دلیل اختلافات مرزی و ارضی، جنگ‌های قومی و قبلیه‌ای، تمایلات جدایی‌طلبانه و فعالیت‌های مسلحانه در این مناطق بسیار آسیب‌زا بوده و هست.
در این خصوص باید گفت متاسفانه مناطق مرزی ایران به خصوص در جنوب شرق و غرب و شمال غرب کشور نیز از این مساله آسیب‌های جدی مادی و انسانی دیده‌اند.
به طور مثال در مناطق کردنشین، گروه‌های تروریستی که به نام مردم کُرد فعال هستند و در بیش از چهاردهه اخیر، جزعدم ثبات و فقدان توسعه، برای مردم کُرد چیزی به ارمغان نیاورده‌اند.
نکته قابل توجه اینجاست که این گروه های تروریستی باتوجه به محدودیت‌های بین‌المللی برای تامین مالی اقدامات غیرقانونی و شبه‌نظامی خود و از طرفی عدم اقبال مردمیِ جدی در میان جامعه کُردی، عادت به اخاذی، سرقت و باج گیری در جهت تامین منابع مالی خود می کنند.
گروه های تروریستی به دفعات اقدام به اخاذی از واحدهای تولیدی و فعالان اقتصادی در مناطق کُردنشین کشور و به خصوص نقاط مرزی کرده‌اند.
 
این امر، منجر به خروج سرمایه، افزایش نرخ بیکاری و در نهایت پدیده‌های تلخی مانند کولبری شده است.
 زمانی که سرمایه و سرمایه‌گذار، در منطقه‌ای امنیت نداشته باشد، توسعه در آن منطقه وجود نخواهد داشت و در نتیجه چنین وضعیتی هم، توسعه‌نیافتگی کردستان را شاهد هستیم.
مساله اخاذی این گروه‌ها از کارگاه‌های تولیدی و بنگاه‌های اقتصادی در مناطق کردنشین ایران، همواره وجود داشته است و متاسفانه هیچ بازتابی در رسانه‌های مرکز‌محور ایران نداشته است.
در این بستر سیاسی امنیتی و اقتصادی که حتی جان نوجوانان و جوانان به واسطه فریب و عضویت در این گروه‌ها به طور جدی تهدید می‌شود، کاملاً طبیعی است که سرمایه‌گذاری کلان بخش خصوصی و دولتی در مناطق کُردنشین و مرزی انجام نشود.
گروه‌های مسلحِ برهم زننده امنیت و ثبات، علاوه بر ربایش و فریب جوانان کُرد، برای تامین مالی اقدامات خود نیز دست به اخاذی، گروگان‌گیری و سایر اقدامات می‌زنند که نتیجه آن، تعطیلی کارگاه‌های تولیدی و فرار سرمایه است.
در پایان آنکه، یکی از مطالبات جدی از دولت بعدی که در انتخابات ریاست جمهوری پیش روی مشخص می شود
 حمایت از شهروندان کُرد و مرزنشین در قبال آسیب‌های ناشی از فعالیت گروه‌های مسلح مستقر در کشورهای همجوار مانند ترکیه، اقلیم کردستان و عراق است.
 

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: کردستان انتخابات 1400 تروریست مناطق ک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۳۸۴۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۰۰ هزار میلیارد ریال اعتبار برای ارتقای راه‌های سیستان و بلوچستان نیاز است

مدیرکل راه و شهرسازی استان سیستان و بلوچستان گفت: ارتقای تمام محورهای این استان به بزرگ‌راه نیازمند حداقل حدود ۳۰۰ هزار میلیارد ریال اعتبار است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از سیستان و بلوچستان و به نقل از روابط عمومی اداره‌کل راه و شهرسازی استان، عطاالله اکبری با بیان اینکه ارتقای تمام محورهای این استان به بزرگراه نیازمند حداقل حدود ۳۰۰ هزار میلیارد ریال اعتبار است، اظهار کرد: طول کلی کریدورهای اصلی استان یک هزار و ۵۵۸ کیلومتر است که تاکنون در این مسیرها ۶۲۸ کیلومتر بزرگراه احداث و همچنین در حال حاضر عملیات ساخت ۴۹۸ کیلومتر باند دوم نیز در حال انجام است.

وی با اشاره به اهمیت بزرگراه در توسعه این استان گفت: هم‌مرزی این استان با کشورهای پاکستان و افغانستان در شرق از یک سو و دسترسی به آب‌های آزاد دریای عمان در جنوب از سوی دیگر بهره‌مندی از منطقه آزاد تجاری - صنعتی چابهار، منطقه ویژه اقتصادی سیستان و بازارچه‌های مرزی در طول نوار مرزی راه را برای نقش‌آفرینی استان در تجارت، ترانزیت خارجی و مبادلات مرزی فراهم می‌سازد اما راه‌های این خطه به‌ویژه محور چابهار- میلک در تراز این میزان ترانزیت نیست و برای تسهیل در تجارت توسعه شبکه بزرگراهی استان حائز اهمیت است.

مدیرکل راه و شهرسازی استان سیستان و بلوچستان بیان کرد: بهبود وضعیت راه‌های ارتباطی در سیستان و بلوچستان تضمین کننده اقتصاد این منطقه است، زیرا باعث تسریع حمل‌ونقل جاده‌ای و ارتباط تجاری- ترانزیتی مثبت با کشورهای همسایه به ویژه افغانستان و پاکستان می‌شود.

کد خبر 751630

دیگر خبرها

  • ارتقای راه‌های سیستان وبلوچستان به بزرگراه نیازمند ۳۰ همت
  • رئیس جمهور: سکوت در قبال جنایات صهیونیست‌ها ظلم بزرگ به بشریت است
  • سکوت در قبال جنایات صهیونیست‌ها ظلم بزرگ به بشریت است
  • ارتقای راه های سیستان و بلوچستان
  • دولت در خصوص تسهیلات تکلیفی با کسی شوخی ندارد | بانک هایی که برنامه اصلاحی را رعایت نکنند...
  • ۳۰۰ هزار میلیارد ریال اعتبار برای ارتقای راه‌های سیستان و بلوچستان نیاز است
  • حقوق معلمان از کارکنان دولت بیشتر شد!
  • واگذاری تعیین دستمزد کارگران به مجلس منتفی شد | دولت بر رعایت اصل سه‌جانبه‌گرایی در تعیین حقوق کارگران تاکید دارد
  • هشدار احتمال شیوع مالاریا در سیستان و بلوچستان
  • همه باید در قبال مسئولیتی که به ما سپرده شده است کار جهادی انجام دهیم